Ce presupune tratamentul de canal?

Cu siguranță foarte mulți pacienți s-au întrebat ce presupune mai exact un tratament de canal. Aceasta nedumerire apare, mai ales că, în ultima vreme, a devenit o metodă destul de folosită în cabinetele stomatologice, datorită multiplelor beneficii pe care le oferă.

Mai întâi de toate, pacienții trebuie să știe că tratamentul endodontic este unul dintre cele mai relaxante tratamente pe care le pot primi într-un cabinet de stomatologie. De ce? Pentru că acest tratament presupune îndepărtarea pulpei dentare – un țesut care conține fibre nervoase și vase de sânge, fără a cauza dureri neplăcute celui care este nevoit să apeleze la un astfel de procedeu . Motivul îndepărtării acestei pulpe dentare este faptul că ea a fost afectată de boală sau este necorzată. Tocmai de aceea, Dentist Popescu recomandă cu încredere tratamentul de canal.

Etapele și avantajele tratamentului de canal

  • În primul rand, lipsa durerii ușurează aplicarea tratamentului, atât pentru pacient, cât și pentru medic. Din aceste motive, la Cabinetul Dentist Popescu realizăm toate tratamentele endodontice sub anestezie locală, iar în cazurile speciale se poate folosi inclusiv inhalosedarea – un procedeu care asigură relaxarea totală a pacientului, folosind un gaz care nu se dovedește absolut deloc toxic pentru organism.
  • În al doilea rând, medicii noștri, după ce se asigură ca nu o sa fie cauzat nicun disconfort pe durata tratamentului, se ocupă de izolarea dintelui cu o folie specială confecționată din latex, numită „digă”. Această folie are rolul de a nu permite ca în gura pacientului să patrundă vreuna din soluțiile folosite, mai ales că aceste soluții nu au un gust prea plăcut. Aceeași folie asigură și protecția împotriva altor instrumentele folosite de medicul stomatolog. In felul acesta, pacientul este protejat de orice accident care ar putea apărea în timpul tratamentului de canal.
  • Urmează apoi tratamentul propriu zis care, la rândul său, presupune următoarele etape: se îndepărtează caria, se descoperă orificiile canalelor, se instrumentează și se dezinfectează canalele. Apoi urmează obturația radiculară și cea coronară. Totul se desfășoară sub control microscopic! În acest timp pacientul stă pur și simplu relaxat, uneori, simtându-se atât de confortabil pe scaunul din cabinetul nostru, încât adoarme.

root-canal3