Acid hialuronic

Estetică facială nechirurgicală

retratament, endodontic, ac rupt, canal, perforatie, mta, retrograda, rezectie, abces, stomatologie Craiova, endodontie, estetica, radiologie, fatete dentare, ceramica, portelan, zirconiu, microscop, implantologie, implant dentar, fara durere, doctor bun, medicina dentara

Estetica zâmbetului

Pentru noi, frumusețea zâmbetului tău înseamnă mai mult decât estetică dentară, de aceea  îți oferă o gamă de proceduri de estetică facială nonchirurgicală  care îți vor întineri vizibil aspectul și îți vor oferi o imagine impecabilă.

Astfel în timpul unei singure vizite la DENTISTPOPESCU, poţi beneficia de servicii de estetică  dentară şi facială, pentru că îți oferim posibilitatea de a opta pentru cele mai eficiente soluții de diminuare a ridurilor, de corecție a conturului facial și de remodelare a buzelor.

Rejuvenare facială – Tratamentul ridurilor cu Acidul Hialuronic

retratament, endodontic, ac rupt, canal, perforatie, mta, retrograda, rezectie, abces, stomatologie Craiova, endodontie, estetica, radiologie, fatete dentare, ceramica, portelan, zirconiu, microscop, implantologie, implant dentar, fara durere, doctor bun, medicina dentara

Acidul hialuronic - este o substanţă pe care noi în mod obişnuit o avem în piele, cu vârsta o pierdem, cantitatea care se regenerează dupa 30 de ani este mai mică decât cea care se degradează. Aşadar, după 30 de ani, scăzând cantitatea de acid hialuronic, scade tonusul pielii, scade elasticitatea. Factorii exteriori, gravitaţia, soarele, factorii nocivi, lipsa aportului de apă, scăderea tonusului, a elasticităţii, a cantităţii de colagen fac să scadă volumul facial, ridurile care la inceput nu erau decât superficiale să se aprofundeze. 

Cu acid hialuronic pot fi corectate ridurile de expresie nasogeniene, ridurile de la nivelul buzelor, ridurile de la nivelul gâtului, pot fi reconturaţi pomeţii şi obrajii, ovalul feţei. Fie că revolumizăm faţa, fie că reconturăm buzele sau că marim volumul lor, o facem cu acid hialuronic.

 Este dureros tratamentul cu acid hialuronic?

Produsele cu acid hialuronic au în compoziţie lidocaină care permite să avem un confort al pacientei neavând durere în momentul injectării.

 Care este perioada de reinjectare cu acid hialuronic?

Tratamentul cu acid hialuronic trebuie repetat dupa 10 – 12 luni. Perioada de injectare este influenţată de fumat, de consumul de lichide şi de alţi factori externi. Cu cât este respectat un stil de viaţă cât mai sănătos cu atât perioada de reinjectare cu acid hialuronic creşte.

  După cât timp de la injectarea cu acid hialuronic sunt vizibile rezultatele?

În cazul injectării cu acid hialuronic rezultatele sunt vizibile imediat.

Mărirea buzelor

 injectare acid hialuronic,marire buze,injectare toxina botulinica,rejuvenare faciala,

Tratamentul de mărire a buzelor urmăreşte în funcţie de fizionomia pacientului fie creşterea volumului, fie reconturarea, oferindu-le astfel un aspect mai senzual. Acest rezultat se obţine prin injectări sau prin implant. Injectarea cu acid hialuronic este metoda cea mai practicată pentru mărirea buzelor. Este o alternativă rapidă, sigură şi nedureroasă a implantului chirurgical pentru mărirea buzelor, rezultatele menţinându-se timp de câteva luni până la un an. În afara acestei utilizări, acidul hialuronic se mai foloseşte pentru estomparea unor cicatrici sau umplerea ridurilor în combinaţie cu alte proceduri precum injecţiile cu toxină botulinică.

Tratamentul în sine durează între 10 şi 15 minute iar efectele sunt vizibile imediat (70%) chiar dacă rezultatul final (100%) apare după aproximativ 2 săptămâni, timp necesar pentru ca acidul hialuronic să reţină apa şi să-şi mărească astfel volumul. În cadrul clinicii noastre acidul hialuronic se injectează cu ace extrem de subţiri după ce buzele au fost complet amorţite. Procedura nu este deloc dureroasă întrucât specialiştii noştrii se asigură mereu că anestezia este complet instalată înainte de a începe injectarea acidului hialuronic. În mod normal, rezultatul durează între 6 şi 12 luni în funcţie de organismul pacientului, de rata de metabolizare în organism şi de produsul injectat iar procedura se poate repeta de câte ori este nevoie. Pe parcursul acestor luni soluţia se resoarbe treptat buzele revenind la forma iniţială. Un avantaj al acestui tratament îl constitutie efectul cumulativ al soluţiei însemnând că pe măsură ce repetăm tratamentele, perioada de remanenţă a soluţiei creşte (se poate creşte până la 2 ani). Considerată o manoperă extrem de sigură, injectarea cu acid hialuronic nu necesită o testare alergică deoarece substanţa în sine este un constituent natural al pielii noastre. Acidul hialuronic nu determină dependenţa metabolică, singurul lui efect fiind de legare a moleculelor de apă însemnând o hidratare locală. Deoarece există mai multe firme producătoare de acid hialuronic este puţin probabil să nu vă găsiţi un filler potrivit nevoilor dumneavoastră.

Această procedură estetică este interzisă persoanelor cu boli autoimune, tulburări de coagulare, femeilor însărcinate, femeilor care alăptează, bolile grave dermatologice sau infecţioase cu manifestări la nivelul buzelor, diverse tumori locale precum hemangiomul. O contraindicaţie temporară o reprezintă leziunile herpetice până la disparţia completă a manifestărilor locale. Pacienţilor care au manifestat leziuni herpetice în trecut le este recomandat să ia medicaţie antiherpetică cu 2 zile înainte de injectare şi să continue 5 zile după (aciclovir – 1 comprimat de 200 mg de 4 ori  pe zi la intervale de aproximativ 4 ore).  De asemenea pacientul nu trebuie să fie în tratament cu antibiotice sau antiinflamatoare (pastile de durere sau răceală şi gripă) acestea fiind interzise 3 zile înainte şi  2 săptămâni după tratament. După tratament sunt interzise timp de 2 săptămâni: solarul, sauna, exerciţiile fizice solicitante.

Augmentarea buzelor se face cu anestezie locală în prealabil (anestezie cu cremă/spray/injecţie) astfel încat tratamentul nu este dureros deloc. Totuşi, un disconfort minor poate să apară după efectuarea injectărilor constând în inflamarea şi învineţirea punctiformă, efecte ce dispar în câteva zile sau se pot acoperi cu fond de ten şi ruj după 12 ore. Aproximativ 24 ore după injectare este recomandat să se aplice gheaţă local pentru a reduce inflamaţia. Disconfortul este minor sau inexistent dacă se respectă în totalitate indicaţiile medicului!

Dacă v-aţi hotărât să urmaţi o asemenea procedură estetică vă aşteptăm pentru o consultaţie gratuită la sfârşitul căreia se poate realiza şi tratamentul. Înainte de tratament veţi completa o fişă în care veţi menţiona toate problemele dumneavoastră de sănătate, dacă există. Este foarte important să ne oferiţi informaţii corecte şi complete (în cazul în care sunteţi în tratament sau aveţi o listă cu toate medicamentele pe care le luaţi). Conform stării dumneavoastră de sănătate, medicul vă va indica sau interzice procedura estetică. Aveţi grijă să nu luaţi antibiotice cu minim 3 zile înainte de tratament şi pastile antinflamatoare (pastile de durere sau răceală şi gripă) cu 1 zi înainte de injectare. Dacă aţi avut erupţii herpetice în antecedente vă sfătuim să luaţi medicaţie conform indicaţiilor scrise mai sus (aciclovir) pentru că altfel există un risc crescut de apariţie a leziunilor herpetice în zonele injectate. Deoarece intervenţia se face numai cu anestezie locală este bine să mâncaţi înainte de tratament şi să nu beţi cafea cu 3 ore înainte de injectare. Fumatul nu este interzis nici înainte nici după tratament. Este indicat ca 2-3 zile după tratament să nu aveţi programat un eveniment important deoarece este posibil ca buzele să fie mai umflate decât efectul final (din cauza edemului post-injectare) făcând astfel schimbarea dumneavoastră mai vizibilă pentru persoanele din jur.

 

Rejuvenare faciala – Tratamentul ridurilor cu toxină botulinicăretratament, endodontic, ac rupt, canal, perforatie, mta, retrograda, rezectie, abces, stomatologie Craiova, endodontie, estetica, radiologie, fatete dentare, ceramica, portelan, zirconiu, microscop, implantologie, implant dentar, fara durere, doctor bun, medicina dentara

Toxina botulinică –  este o substanţă pe care laboratoarele o preiau din natura o stabilizează cu o proteină şi o injectează pentru relaxare musculară. Nu face paralizie, nu se injectează pentru a paraliza muşchiul ci pentru a relaxa musculatura de expresie de la etajul superior al feţei, în special musculatura glabelară, dintre sprâncene. Nu injectăm botox în buze.

Cu toxina botulinică ne adresăm ridurilor de expresie, din etajul superior al feţei, ridurilor glabelare, ridurilor “laba gâştei”. Acestea sunt riduri de expresie, riduri dinamice care apar de când ne naştem. Cu timpul datorită factorilor externi care acţionează asupra pielii aceste riduri se pot adânci, pot deveni din dinamice statice. În acest caz ceea ce trebuie să facem este să relaxăm musculatura care le produce. Prin relaxarea musculaturii pielea îşi uită memoria (pentru că pielea are o memorie fantastică) iar aceste mişcări de expresie nu mai apar, pielea îşi uită locurile unde se rida.

În cazul injectării cu toxină botulinică nu se poate folosi niciun anestezic local. Există riscul ca acesta să reacţioneze cu toxina botulinică şi să-i modifice proprietăţile, lucru nedorit, dealtfel.

Cu toxina botulinică tratamentul trebuie repetat după 3-4 luni şi se poate ajunge chiar şi la 6 luni, rezultatele apar după primele 3 zile şi se definitivează la 14 zile.

Primele semne de îmbătrânire apar după 25 de ani şi se manifestă prin apariţia ridurilor care pot fi de expresie sau statice.

Ridurile de expresie sunt determinate la început de mişcarea muşchilor din etajul superior al feţei. Ridurile de expresie sunt ridurile la nivel frontal, la nivel glabelar (intrasprâncenos), şi ridurile “laba gâştei”. Se poate acţiona fie separat, pe fiecare grupă musculară în tratamente diferite sau în acelaşi tratament.

retratament, endodontic, ac rupt, canal, perforatie, mta, retrograda, rezectie, abces, stomatologie Craiova, endodontie, estetica, radiologie, fatete dentare, ceramica, portelan, zirconiu, microscop, implantologie, implant dentar, fara durere, doctor bun, medicina dentara

Cum le putem trata?

Cu toxină botulinică de tip A, cu vistabel, cu botox. Se urmăreşte relaxarea musculaturii şi nu paralizia acesteia. Impulsul nervos nu mai este transmis de la nivelul creerului către muşchi, muşchiul nu se mai contractă, se relaxează. Efectul injectării toxinei botulinice apare începând din ziua a treia şi este definitiv în ziua a 14-a.

Ce neplăceri pot să apară?

La injectare pot să apară mici tumefieri, vânătăi, deoarece pielea feţei este puternic vascularizată.  De asemenea pot apărea mici asimetrii, ce pot fi corectate la trei săptămâni de la injectare.

Tratamentul cu toxină botulinică nu este un tratament permanent. După ce trece efectul, musculatura se reinervează şi poate să acţioneze la fel. Cu toate acestea prin repetarea tratamentului pielea începe să-şi uite memoria, ceea ce face ca frecvenţa tratamentelor să scadă. Dacă la început intervalul este de 3 luni în primul an, poate ajunge la două injectări pe an.

Ce contraindicaţii există?

Este interzisă aplicarea tratamentului în timpul sarcinii, în perioada alăptării. De asemenea după injectarea cu toxină botulinică este interzis timp de o saptamană  utilizarea antiinflamatoriilor, trebuie evitat consumul de alcool în ziua respectivă şi zborul cu avionul în primele 24 d ore de la injectare. Nu se face masaj facial, timp de şapte zile şi se evită expunerea la soare puternic, căldură, saună.