Microscop

Pentru a realiza tratamente la cel mai înalt standard de calitate, pe lângã cunoştinţe medicale, pricepere şi meticulozitate, sunt necesare materiale şi aparaturã performantã.  Aparatura cabinetului nostru este aliniatã la standardul de dotare al cabinetelor specializate în endodonţie de vârf din întreaga lume.

retratament,estetica faciala nechirurgicala, injectare de acid hialuronic,toxina botulinica, botox, marire de buzeretratament, endodontic, ac rupt, canal, perforatie, mta, retrograda, rezectie, abces, stomatologie Craiova, endodontie, estetica, radiologie, fatete dentare, ceramica, portelan, zirconiu, microscop, implantologie, implant dentar, fara durere, doctor bun, medicina dentara,Popescu Bogdan, Popescu Mihaela,Stomatologie craiova,Implantologie Craiovare,tratament, endodontic, ac rupt, canal, perforatie, mta, retrograda, rezectie, abces, stomatologie Craiova, endodontie, estetica, radiologie, fatete dentare, ceramica, portelan, zirconiu, microscop, implantologie, implant dentar, fara durere, doctor bun, medicina dentara endodontic, ac rupt, canal, perforatie, mta, retrograda, rezectie, abces, stomatologie Craiova, endodontie, estetica, radiologie, fatete dentare, ceramica, portelan, zirconiu, microscop, implantologie, implant dentar, fara durere, doctor bun, medicina dentara

Carl Zeiss

 

Ce este Microscopul Operator Dentar

Toate tratamentele se efectueazã cu ajutorul microscopului operator endodontic OPMI Pico al firmei Zeiss (Germania). Mãrirea (între 3,5 şi 20 de ori) şi lumina puternicã permit vizualizarea unor detalii imperceptibile cu ochiul liber. Utilizarea acestui instrument performant face posibil un diagnostic precis şi un tratament înalt calitativ. De asemenea, cu ajutorul sãu se fac poze care uşureazã înţelegerea de cãtre pacient a situaţiei clinice. Medicul dentist generalist primeşte la finalizarea cazului endodontic un raport cu imagini clinice de pe parcursul tratamentului.

Microscopul a devenit uluitor de rapid o tehnologie indispensabilă în realizarea tratamentelor stomatologice. Canalele radiculare care până nu demult se puteau prepara doar “dupa simţul tactil” pot fi acum văzute la microscop. Fiecare etapă a unui tratament radicular poate fi substanţial îmbunătăţită cu ajutorul microscopului.

Din punct de vedere al confortului pacientului în timpul tratamentului nu există modificări majore atunci când se lucrează cu microscop. Pacientului i se va monta un sistem de digă (folie de latex care izolează dintele la care se lucrează). Microscopul este prins pe perete printr-un braţ extensibil care ajută binocularul să fie fixat deasupra pacientului astfel încât se asigură o vizibilitate optimă a dintelui care va fi tratat. Beneficiile rezultă din posibilitatea magnificării şi iluminarii mult crescute atunci când se lucrează cu microscop.

De ce este important ca medicul să vadă o imagine mărită a interiorului dinţilor?

10580225_660410524034499_8955838482080288574_n

Tratamentele radiculare standard realizate fără ajutorul unui microscop dentar nu se încheie mereu cu succes garantat. Complicaţiile care pot apărea sunt de regulă datorate existenţei unei anatomii particulare a rădăcinilor şi canalelor radiculare care pot fi uneori extrem de subţiri, curbate sau calcificate. Acestea sunt greu sau chiar imposibil de găsit şi de tratat cu ochiul liber. Mai mult decât atât, în cazul unui retratament când dintele este tratat pentru a doua oară, tratamentul poate fi şi mai complicat din cauza materialelor deja existente pe canale, a posibilelor instrumente fracturate şi rămase în canal sau a perforaţiilor şi pragurilor apărute în decursul tratamentului anterior. În toate aceste cazuri utilizarea unui microscop dentar creşte şansele de succes a tratamentului unui dinte care în cele mai multe cazuri ar trebui extras şi îl face funcţional pentru mulţi ani în viitor.

Intervenția sub microscop vă asigură reușita intervenției endodontice, prin:tratament endodontic sub microscop

  • Diagnostic cert chiar și în cazurile în care afecțiunile sunt de mare finețe (microfracturi și fracturi longitudinale ale dintelui), imposibil de identificat doar pe baza radiografiei. Doar cunoscând corect cauza, puteți beneficia de tratamentul corect cu rezultate pe termen lung.
  • Tratarea corectă și completă a canalelor. Folosind mijloacele „clasice” pot fi omise canale radiculare suplimentare sau cu forme neobișnuite, care rămân necurățate și devin astfel un focar de infecție viitoare. Doar sub microscop –  care amplifică vederea de până la 25 de ori și permite iluminarea coaxială a câmpului de lucru – canalul dentar este vizibil integral, chiar și în situația în care are dimensiunea unui fir de păr, iar specialistul endodont se poate convinge fără dubiu că acesta este curat.
  • Proceduri inaccesibile fără microscop. Procedurile moderne de endodonție folosesc tehnici de tratament și materiale speciale, utilizabile doar sub microscop. În plus, anumite proceduri nu pot fi realizate fără microscopul dentar.
  • Refacere rapidă. În cadrul unei operații realizate cu ajutorul microscopului, țesuturile moi sunt mai puțin traumatizate, metodele de suturare mai eficiente iar refacerea este mai rapidă.
  • Economie de timp și bani. Reintervențiile, cauzate în principal de calitatea scăzută a manoperei, presupun adeseori costuri mai mari decât tratamentul inițial. Terapia endodontică cu ajutorul microscopului garantează acuratețe și eficiență maximă, astfel încât durata tratamentului este mai mică și rezultatul este sigur pe termen lung.

10559919_660410454034506_6553931781320725341_n 10511147_660410487367836_8450487151912714877_n (1)