Simularea zambetului!

Nu ești deloc mulțumit de zâmbetul tău și simți că ai nevoie de o schimbare, însă nu știi ce fel de zâmbet să alegi?

Nicio problemă! Noi îți propunem să probezi zâmbetul pe care ți-l dorești, înainte de a începe procedura de schimbare, pentru a evita riscul obținerii unui zâmbet artificial.

 

Dar mai întâi, trebuie să înțelegeti care este rolul unui zâmbet curat și frumos:

-Un zâmbet ireproșabil redă încrederea de sine.

-Un zâmbet minunat îți schimbă înfățișarea, fiind asociat cu o stare de sănătate bună.

-Când ai un zâmbet frumos, ești mereu binedispus, iar starea ta se poate dovedi de-a dreptul molipsitoare pentru cei din jur.

Una dintre provocările stomatologiei estetice este de a decide de la început care sunt cerințele și așteptările pacientului, dar și care sunt cu adevărat nevoile sale. Toate acestea vor avea loc înaintea actului medical dentar și înainte de a face orice schimbare ireversibilă a structurilor dinților.

Această simulare a viitorului zâmbet se numește „MOCK-UP” și este recomandată în cazul reabilitărilor complexe, fiind totodată o metodă excelentă de a testa funcțional și estetic rezultatul final, înainte de intervenţia propriu-zisă asupra dinților și gingiilor.

Cu alte cuvinte, puteți testa mai multe forme și dimensiuni de dinți pentru a vă decide care vă avantajează din punct de vedere estetic, dar și funcțional. Trebuie să alegeți cu grijă acel tip de rezultat care să nu vă altereze pronunția sunetelor sau să vă incomodeze în mișcările masticatorii.

Totodată, printre marile avantaje ale metodei „Mock-up” se numără și faptul că nu presupune o intervenție dureroasă, iar la final, pacientul poate pleca liniștit acasă. Dinții naturali nu sunt nici ei afectați sub nicio formă.

Cum se face

etape plus cazuistica

 simularea zâmbetului?

1. Mai întâi de toate, la prima consultaţie, medicul dentist va analiza istoricul dumneavoastră medical și vă va evalua starea de sănătate dentara. Se va clarifica, încă de la început, ce vă nemulțumește la felul în care arată zâmbetul dumneavoastră şi se va discuta despre ce schimbări pot fi aduse pentru ca totul să arate perfect. Apoi, medicul stomatolog vă va explica pas cu pas ce presupune procedura obținerii zâmbetului mult râvnit.

Astfel, se va putea opta, după caz, pentru fațete ceramice sau compozite, obturații de compozit sau alte tratamente de cosmetizare stomatologică: modelarea conturului gingiei, albirea dinţilor, coroane dentare ceramice sau tratamente ortodontice.

2.După o conversație amănunțită cu dumneavoastră și după această analiză estetică și funcțională completă, simularea rezultatului final poate începe.

3.De îndată ce dumneavoastră și medicul sunteti de acord cu privire la proiectul final, se va face o amprentare a arcadelor dentare, prin intermediul unui material care poate reda cu fidelitate toate aspectele legate de dantură: textură, formă, poziție etc. Se vor face, apoi, fotografii ale dinților și se vor stabili cu rigurozitate viitoarele detalii legate de aceștia, precum culoarea şi orientarea, în conformitate cu principiile de Smile Design.

4.În laboratorul special, urmează să fie turnate modelele din ghips ale

dinţilor dumneavoastră  pe care, apoi, vor fi modelați dinții din ceară specială, parcurgându-se indicaţiile și principiile de bază ale medicului. Această etapă poartă numele de Wax-up.

5.În şedinţa următoare, pe baza dinților din ceară, în cabinet, vor fi realizați dinții din material acrilic sau compozit, respectând culoarea şi forma dorită de pacient. Astfel, se va putea vedea cum vor arăta dinții în fază finală şi se vor putea face diverse adaptări şi modificări, dacă este necesar.

6.În cele din urmă, medicul va face o mulțime de fotografii cu noul zâmbet pentru a le analiza împreună cu dumneavoastră, dar și cu tehnicianul dentar care va executa lucrarea. Sunt necesare, totodată, teste fonetice și ale ocluziei pentru a se proba funcționalitatea lucrării. De îndată ce dumneavoastră veti fi pe deplin mulțumit de cum ar putea arătă zâmbetul, se va trece la conturarea rezultatelor finale.

Trebuie precizat că nu este nevoie de niciu un fel de anestezie, manopera nefiind deloc dureroasă.

_________________________________________________________________________________________________________________

vali negret

Caz: Pacienta a dorit dinti mai lungi. Dupa simularea zambetului, am decis cu pacienta ca vom face fatete dentare ceramice. 

_________________________________________________________________________________________________________________

pop mihai

 

Caz: Pacientul cu ocluzie deschisa a dorit o simulare a zambetului

_________________________________________________________________________________________________________________

Echipa Cabinetului Dentist Popescu te ajută să ai zâmbetul pe care ți-l dorești din toata inima! Noi credem că oricine merită un zâmbet perfect.