Eustatiu Stoenescu 1B, Craiova 0351447914 dentistpopescu@gmail.com

News Details

Implantologie

Implantul dentar este în prezent cea mai avansată, dar în același timp cea mai eficientă metodă de înlocuire a dinţilor lipsă. Dinții pe implante arată, se simt, se văd, se folosesc aproape la fel că dinții naturali… uneori mult mai bine. Cu ajutorul implanturilor, pierderea unui dinte nu înseamnă pilirea altor dinți sănătosi, de asemeni osul în care stau rădăcinile dinţilor nu se mai micșorează la fel de mult.

În cabinetul nostru realizăm cele mai multe tipuri de intervenţii chirurgicale prin care se inseră implanturi dentare. Condiţiile de înaltă asepsie, profesionalismul și experiența îndelungată în tratamentele implanto-protetice reprezintă siguranța reuşitei acestor tratamente.

implanto2

Cine este candidat pentru implant dentar?

În general orice persoană căreia îi lipseşte unul sau mai mulţi dinţi. Deci, ca să poți beneficia de un tratament cu implanturi dentare, este necesar să ai unul sau mai mulți dinți lipsă, să ai o stare generală de sănătate bună.

Etapele de tratament

Etapa 1 . Consultaţie şi plan de tratament – pentru aceasta este nevoie în general de o radiografie panoramică (cu toţi dinţii) sau de o radiografie tridimensională.

Etapa 2. Inserarea implanturilor dentare – implanturile se introduc în os. De cele mai multe ori, tot în această etapă se fac şi augmentările osoase pentru osul insuficient cantitativ, ori lucrările protetice provizorii. Perioada de vindecare, în care implantele se integreaza în os, variază între 2 şi 10 luni.

Etapa 3 . Dinţii sau lucrarea protetică – dupî perioada de vindecare, implantele dentare vor fi folosite ca sprijin pentru dinţi. Implantele se amprentează, în laboratorul de tehnică dentară se realizează dinţii necesari şi prin una sau mai multe probe ale lucrării protetice, dinţii vor fi fixaţi la locul lor.

Intrebări frecvente:

Cât timp durează un implant dentar?

Cercetările clinice au arătat o durată de viață de peste 25 de ani pentru dinții realizați pe implante. Ca și la dinții naturali însă, o igienă dentară de calitate bună și controale stomatologice regulate sunt cele mai importante aspecte în sănătatea implantelor.

Care este rata de succes a tratamentului pe implante?

Rata de succes în întreaga lume variază între 95 și 99,5% după o perioadă de 7 ani, fie că este vorba de încărcare imediată sau de încărcare la distanță de timp.

Este dureroasă operația de implant?

Deși fiecare pacient reacționează în mod diferit, majoritatea pacienţilor prezintă un minim disconfort care poate fi însoțit sau nu de umflătură. Toate acestea dispar complet în urmatoarele zile după intervenție.

Voi fi capabil să mestec cu implantele la fel ca și cu dinții mei naturali?

Da! Mestecatul alimentelor poate fi uneori chiar mai bun decât pe dinții proprii, depinzând de sănătatea și lipsa dinţilor anteriori.

Implantul dentar poate fi respins de organism?

Nu! Situația în care implantul dentar să fie respins de organism este una extrem de rară. Cauzele de nereuşită ale tratamentelor pe implante sunt însă numeroase (anual, în toată lumea, eşuează circa 200 000 de implanturi, însă în același timp reușesc peste 4 000 000). Materialul din care este realizat implantul este același care se folosește în chirurgia generală și ortopedică, TITANUL DE ÎNALTĂ PURITATE, un material „bio-compatibil” (biologic-compatibil) adică un material foarte bine tolerat de corpul uman.

Ce este mai bine: implant sau punte?

protetica,ceramica,zirconiu,fatete dentare,integralceramica,protetica pe imlante,estetica dentara

Cu siguranță puntea dentara a reprezentat o lungă perioadă de timp o excelentă soluție de înlocuire a unor dinți lipsă și este în continuare o bună soluție cu multe indicaţii. Implantul dentar poate soluţiona însă mai multe indicaţii, prezentând suplimentar puntii dentare.

Avantaje punteAvantaje implant
Tratamentul este rapidNu e nevoie de a pili dinți sănătoşi
De multe ori are un cost mai redusPoate înlocui ultimul dinte
Cei mai mulți medici stomatologi o pot realizaDurata de viață mare
 Confort
 Limitează resorbţia osului unde lipsesc dinţi

Cât costă?

Costul tratamentului pe implante variază în funcție de mai mulți factori, incluzând numărul de dinți care vor fi înlocuiți și numărul de implante care vor fi necesare. Este important de știut că nu este nevoie de câte un implant pentru fiecare rădăcină lipsă. De multe ori, pentru un tratament stabil și de lungă durată, înaintea introducerii implantelor sunt necesare proceduri suplimentare. Pentru obţinerea unei estimări de cost cât mai bune este nevoie de un consult. După ce stabilim un diagnostic, putem identifica tratamentul optim pentru situația dumneavoastră.

Este important să am grijă de implanturi după ce tratamentul este încheiat?

Da! Întreţinerea implantelor asigură succesul pe termen lung al tratamentului. Ca pacient vei fi responsabil de îndepărtarea zilnică a plăcii bacteriene de pe dinții înlocuiți și dinții vecini folosind periuţa de dinți și aţa dentară. Medicul îți va arăta cum să ai grijă de implanturile tale. De asemeni, controlul stomatologic însoțit de igienizare în cabinet trebuie să se facă cel puțin o dată pe an.